Fermentering

Fermentering er en ældgammel og fascinerende tilberedningsmetode, som kan bringe masser af spændende smage, dufte og konsistens til middagsbordet. Ordet ”fermentering” betyder ”at gære” og det er netop gæring og væksten af mælkesyrebakterier, som skaber de super sunde og velsmagende delikatesser, vi f.eks. kender som Kraut og Kimchi. Fermentering er en kreativ legeplads, hvor kun fantasien sætter grænser. Selve processen kræver faktisk ikke så meget andet end salt, sukker, knofedt og tålmodighed. På kurset bliver du præsenteret for nogle af de lettest tilgængelige metoder inden for fermentering af planter. Du lærer, hvordan du får de ønskede mælkesyrebakterier til at gro og samtidig undgår, at uønskede bakterier vokser frem. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer, snitter, massere og sammensætter vi Krauter og Kimchier. Den rigtige magi sker dog efter kurset, når du har fået dine egne fermenteringer med hjem, som skal udvikle sig færdige og ende som smagsgivere på dit middagsbord - til glæde for både smagsløg og fordøjelsessystem. Medbring egne patentglas.

Fermentering er en ældgammel og fascinerende tilberedningsmetode, som kan bringe masser af spændende smage, dufte og konsistens til middagsbordet. Ordet ”fermentering” betyder ”at gære” og det er netop gæring og væksten af mælkesyrebakterier, som skaber de super sunde og velsmagende delikatesser, vi f.eks. kender som Kraut og Kimchi. Fermentering er en kreativ legeplads, hvor kun fantasien sætter grænser. Selve processen kræver faktisk ikke så meget andet end salt, sukker, knofedt og tålmodighed. På kurset bliver du præsenteret for nogle af de lettest tilgængelige metoder inden for fermentering af planter. Du lærer, hvordan du får de ønskede mælkesyrebakterier til at gro og samtidig undgår, at uønskede bakterier vokser frem. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer, snitter, massere og sammensætter vi Krauter og Kimchier. Den rigtige magi sker dog efter kurset, når du har fået dine egne fermenteringer med hjem, som skal udvikle sig færdige og ende som smagsgivere på dit middagsbord - til glæde for både smagsløg og fordøjelsessystem. Medbring egne patentglas.


Tilmeld nu

Info

Holdnummer: 192230
Status: Igangsat
Første møde: 16-11-2019 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere: Line Mailis Walin Sørensen
Priser:
Almen DKK 350,00
Pensionist DKK 305,00
Efterlønsmodtager DKK 305,00
Arbejdsledig DKK 305,00
Kontanthjælpsmodtager DKK 305,00

Mødegange

Start Slut Lektioner Lokale Sted
16-11-2019 10:00 16-11-2019 15:00 6,00 Køkkenet Kobberbakkeskole - afd. Sct. Jørgens
  • Start: 16-11-2019 10:00
    Slut: 16-11-2019 15:00
    Lektioner: 6,00
    Lokale: Køkkenet
    Sted: Kobberbakkeskole - afd. Sct. Jørgens

Underviser

Navn: Line Mailis Walin Sørensen

Se CV her

Line Mailis Walin Sørensen

Find vej

Adresse:
Kobberbakkeskole - afd. Sct. Jørgens
(Køkkenet)
Manøvej 14
4700 Næstved